Menu

Om oss

Den här sajten handlar om våra underbara vänner hundarna och hur vi kan göra livet roliga för både dem och oss genom tävlingar och utställningar. Från det att hunden blivit fyra månader gammal kan man börja ställa ut den och det är en kul hobby för alla inblandande.

Här kan du läsa om olika typer av tävlingar och vad de innebär, till exempel gryttävling för Yorkshire terriers och andra småhundar som taxar, liksom jakttävlingar för större brukshundar som golden retrievers. Du kan också läsa om olika hundraser och hur de bäst lämpar sig för olika tävlingsmoment.

Om du är helt ny inför utställningsvärlden så finns här goda råd om hur man kan förbereda sin hund att göra så bra ifrån sig som möjligt under en tävling. Eftersom rashundar bör uppfylla vissa kriterier är det viktigt att ta reda på vilka dessa är, liksom hur man bäst hanterar sin hund för att den skall se så fin ut som möjligt. Det finns en artikel som handlar om hur dessa förberedelser går till liksom en annan där du kan läsa om diskvalificeringar; vad är det som får en hund att stängas av från en tävling?

Året runt finns det många olika organisationer för hundar både i Sverige och på internationell nivå och här kan du få lite tips om några av de vanligaste. Genom att hålla sig a jour med kalendrarna kan man hitta de tävlingar och utställningar som passar bäst, både för rastypen men också vilka som ligger lägligast till rent geografiskt. Vi ägnar också några ord åt hundkapplöpningar och hur man kan göra dessa lukrativa genom betting!