Menu

Kapplöpning och betting på hundar

De flesta hundar gillar att springa men få är så eleganta och snabba som gråhundarna, greyhounden, som med sina slanka kroppar, långa ben och långsmala nosar ser som gjorda ut för att springa. Även olika typer av vinthundar springer i lopp men för det mesta brukar det alltså handla om greyhounden.

Detta är en ganska lustig hund då den å ena sidan är oerhört snabb och är den som man vanligtvis använder vid kapplöpningar, samtidigt som den i hemmet kan vara en riktig latmask. Hemligheten är dess lugna temperament vilket gör att den lika gärna kopplar av i soffan som springer på en löparbana.

Under ett hundlopp har man en slags fuskhare på en ställning som snabbt dras utmed löparbanan. Precis som med hästar står hundarna och väntar ivrigt i bås och när startskottet ljuder börjar de intensivt jaga låtsasdjuret i högsta fart. Man har tre slags lopp av olika längd och det brukar handla om 320m, 550m och 780m och det är inte ovanligt med hastigheter uppemot 70 km i timmen.

Vill man så kan man betta på dessa hundar och idag går det alldeles utomordentligt att göra det och på ett spelbolag på internet. Det finns flera olika spelsidor som man kan göra detta på och som kategori kallas denna typ av tävling ofta för Formel 1. Man kan spela både på svenska lopp och internationella och för den som verkligen är såld på sporten kan man vända sig till de brittiska tävlingarna som kan vara hundratals om dagen.

Tips är att att alltid jämföra bonusarna mellan spelbolagen på en jämförelse spelsajt innan du spelar online. Än så länge är utbudet inte jättestort hos det svenska casinosajterna utan vill man ha riktigt stort utbud så är det speljättar som William Hill och Bet365 som gäller.

Det finns olika sätt att betta på hundlopp och bland det vanligaste är att man helt enkelt satsar sina slantar på vinnaren. En annan kategori är att man bettar på både ettan och tvåa och det brukar man kalla för forecast. Ytterligare ett sätt att betta är tricast där man satsar på ettan, tvåan och trean.